O storitvi

Pol tisočletja je od vzpostavitve prve prave poštne linije na slovenskih tleh. Danes poslovne in upravne zahteve ustvarjajo potrebo po povsem novih poštnih storitvah, ki naslavljajo izzive digitalne transformacije. V skupini Pošte Slovenije smo zato ponudili storitev eNabiralnik, ki predstavlja evolucijo digitalne preobrazbe poštnih storitev, začeto leta 2004, s predstavitvijo storitve moja.posta.si.

Storitev eNabiralnik povzema vse značilnosti tradicionalnih poštnih storitev, ki jih ob uporabi najnovejših digitalnih tehnologij in uporabniških pristopov povzdiguje na povsem novo raven.

eNabiralnik je storitev varnega elektronskega vročanja, ki povzema vse značilnosti tradicionalnih poštnih storitev, ki jih ob uporabi najnovejših digitalnih tehnologij in uporabniških pristopov povzdiguje na povsem novo raven.

Pri razvoju storitve smo sodelovali z vodilnim ponudnikom elektronskega poslovanja v državi, podjetjem ZZI, pri čemer storitev eNabiralnik gostuje v največjem nacionalnem omrežju za elektronsko izmenjavo (eIzmenjavo) bizBox.

eNabiralnik je več kot varen elektronski predal. Podobno kot vam poštni nabiralnik omogoča brezplačen sprejem poštnih pošiljk, vam eNabiralnik nudi brezplačen prejem elektronskih dokumentov (eDokumentov) iz različnih sistemov eIzmenjave. Sistemi ali omrežja za eIzmenjavo vam zagotavljajo varnost in zaupnost pri pošiljanju eDokumentov, pravzaprav na zelo podoben način, kot vam to pri pošiljanju tradicionalne pošte zagotavlja poštna služba. Le da v povsem digitalni, vendar nadzorovani in sledljivi obliki, ki je temelj kakovosti storitve.

eNabiralnik vam omogoča izmenjavo elektronskih dokumentov iz različnih sistemov (omrežij), ob zagotavljanju varnosti, zaupnosti ter nadzorovane in sledljive oblike pri pošiljanju, kar je temelj kakovosti storitve.

Z eNabiralnikom vzpostavite popolno digitalno med podjetniško poslovanje ter digitalno poslovanje z ustanovami javnega sektorja. Pri tem gre še naprej od digitalizacije pošiljanja in prejemanja eDokumentov, saj se integrira v interne poslovne procese in digitalne delovne postopke. Tako predstavlja sestavni del celotne digitalne preobrazbe in prispeva k učinkovitemu, zanesljivemu in skladnemu poslovanju, ne glede na osnovno dejavnost in velikost organizacije.

Danes je osnovni namen eNabiralnika pošiljanje in prejem eRačunov. V hčerinskem podjetju Pošte Slovenije, Posita, d. o. o., smo se zavezali, da bomo storitev eNabiralnik stalno dopolnjevali z novimi zmožnostmi. Tako lahko storitev že sedaj uporabljate za prejem vseh standardnih eDokumentov (eRačuni, eNaročila, eDobavnice…) ter nestandardne eDokumente (pogodbe, specifikacije, ponudbe, reklamacije, opomine…). Kmalu vam bo eNabiralnik poleg eRačunov omogočal tudi pošiljanje ostalih eDokumentov ter druge napredne storitve pošiljanja zaupnih dokumentov.

Storitev zagotavljata

Scroll to Top